-->
Tel: 0721-264-321

Driver Pas cu Pas Bipolare 4 Axe 0.75A 12V-24V V4.2[Driver-Stepp]

Driver Pas cu Pas Bipolare 4 Axe 0.75A 12V-24V V4.2

Driver Pas cu Pas Bipolare 4 Axe 0.75A 12V-24V V4.2[Driver-Stepp]

404,70RON
Quantity :

CONTROLER DRIVER STEPPER CNC 0.3-0.75A 12-24V 4.1AXE, V4.2

Controler - Driver pentru motoare pas cu pas pentru portul Paralel al PC-ului (port de imprimanta), cu 4 axe si Spindle Control, compatibil cu software LinuxCNC, Mach3, soft pentru gravura si altele. Necesita port paralel (de imprimanta) in PC. Are toate iesirile si intrarile de la PC, precum si masa, separate optic (protejeaza calculatorul).

Controlerul este potrivit pentru gravura de circuite imprimate, pentru gaurirea acestora, pentru gravura panourilor frontale, pentru lucrari de gravura de arta fina, icoane, modelism, hobby, si pentru studii tehnice. Se pot prelucra majoritatea materialelor plastice, lemnul, cuprul, alama, aluminiul, si materiale compozite de tip epoxy si fibra de sticla. De asemenea se pot comanda extrudere pentru materiale plastice si alte masini de tip 'desktop'.

Vezi testul facut de colectivul adelectrocom.ro

Driverul este protejat la supraincalzire pe fiecare canal, la conectare inversa a alimentarii principale, precum si la cresterea tensiunii de intrare, cu siguranta fuzibila. Iesirile sunt in comutatie, avand curent reglabil pentru fiecare motor, intre 0.3 si 0.75A. Curentul de varf este de cel mult 1A. Schema de comutare este cu micropasire (1/2 pas - half stepping). Are intrari pentru 4 limitatoare de cursa si pentru taster (probe) care permite scanarea 3D a obiectelor. Are iesire auxiliara de 5V pentru alimentarea altor mici dispozitive auxiliare de tip senzor/probe (max. 50mA). Are iesire pentru Spindle (axul motor - freza) cu releu care permite utilizarea unei freze alimentate la orice tensiune (CC- 12 sau 24V, sau CA - 220V, max. 10A).

Include un set complet de conectoare detasabile, cu suruburi pentru prinderea cablurilor la motoare, de tip TBW-5, standard.

Acest Driver necesita o aplicatie software potrivita pentru calculator. Driverul este testat cu software-ul LinuxCNC. Softul nu este inclus in livrare, si nu poate fi comandat in prezent de la A.D.Electrocom. Se poate descarca, legal si gratis, de pe Internet.

Driverul este potrivit pentru actionarea motoarelor pas cu pas de tip NEMA si altele bifazate, cu 4, 6 sau 8 fire de conectare. Nu se pot conecta motoare cu 5 fire. Se pot conecta motoare cu rezistanta interna per faza de la 6 ohmi la 60 de ohmi, cu inductanta minima de 1mH per faza. Se pot conecta motoare marcate '12V' sau '24V', si cu un curent nominal de 0.3 pana la 0.75A per faza. Aceste familii de motoare produc un cuplu nominal intre 0.1 si 0.9 Nm, in functie de calitatea magnetului permanent si de constructia mecanica.

Se recomanda utilizarea de motoare pas cu pas cu cel putin 48 de pasi. Prin micropasire rezulta astfel 96 de pasi per rotatie. Motoarele de tip NEMA cu 100 si 200 de pasi au o rezolutie de 200 si respectiv 400 de pasi cu acest driver. Rezolutia (micropasirea) este fixata la 1/2 pasi (half step), si nu poate fi modificata.

Driverul a fost testat de colaboratorii A.D.Electrocom si cu motoare pas cu pas recuperate din imprimante, faxuri, etc., dar nu garantam rezultate optime cu astfel de motoare.

Produsul este realizat de A.D.Electrocom la comanda clientului. Timpul de livrare este de 2 saptamani de la data comenzii.

OPTIUNI PRODUS

Inainte de a comanda acest produs, va rugam sa va documentati, si sa ne comunicati urmatoarele detalii tehnice:

  • Daca doriti conector de port paralel tip DB25 (25 de pini) sau de tip IDC (26 de pini).
  • Daca doriti sa comandati si alte accesorii optionale, va rugam sa ne comunicati aceasta din timp.

ACCESORII OPTIONALE (SE COMANDA SEPARAT):

Sursa de alimentare, 12V max. 4A sau 24V max. 4A, ventilator (nu este necesar in majoritatea cazurilor), motoare pas cu pas de tip NEMA sau altele. (nota: pentru 3 axe este suficienta o sursa de 12V/3A sau 24V/3A consumul NU include consumul motorului frezei, care poate fi alimentata si ea din aceeasi sursa, sau din reteaua de 220V).

Motor Spindle de tip 12-18V 20-100W (de exemplu: Produs Bormasina sau altele similare). Atentie: Aceste produse nu sunt garantate in modul de utilizare de tip 'freza', putand avea un joc prea mare al mandrinei pe axa 'Z'. Ele functioneaza bine pentru aplicatii de tip 'burghiu CNC'

Burghie, Freze miniatura.

Vezi pagina cu testul driverului realizata de colaboratorii A.D.Electrocom: Link

Atentie: Aspectul exact si unele detalii ale aparatului pot diferi de cele din imaginea produsului. A.D.Electrocom isi rezerva dreptul de a face imbunatatiri si modificari ale produsului. Functionalitatea si caracteristicile tehnice vor ramane aceleasi.